„Bosch“ tampa kasdienės sveikatos priežiūros dalimi

2016.11.14 | Bosch Group | Įmonės naujienos

• „Bosch Healthcare Solutions GmbH“ siūlo klientams sujungtuosius gaminius ir paslaugas, apimančias sveikatos priežiūrą ir medicinos technologijas
  • Pirmasis pasaulyje iškvepiamo oro analizės prietaisas, pagerinantis astma sergančių žmonių gyvenimo kokybę
  • Sprendimai, paremti pagrindinėmis „Bosch“ kompetencijomis: jutiklių technologija, programinė įranga ir paslaugos.

Vaiblingenas, Vokietija. Apie 330 milijonų žmonių visame pasaulyje, arba 1 iš 20, serga astma. Dabar jie gali laukti pasaulinio pristatymo: „Bosch Healthcare Solutions GmbH“ žengia į medicinos technologijų rinką su „Vivatmo me“. Tai pirmasis iškvepiamo oro analizės prietaisas, leidžiantis astma sergantiems žmonėms išmatuoti kvėpavimo takų uždegimo stiprumą neišeinant iš namų. Tai reiškia, kad jie gali atidžiai stebėti savo būklę. Panašiai kaip diabetu sergantys žmonės stebi cukraus kiekį kraujyje. Jie įrašo duomenis naudodami „Vivatmo“ programėlę ir juos parodo gydytojui, kuris duomenis išanalizuoja. Taigi jis gali skirti geresnį gydymą, atsižvelgdamas į kiekvieno paciento reikalavimus.

Nauja sveikatos priežiūros sprendimų įmonė

Steigdama naująjį padalinį „Bosch Healthcare Solutions GmbH“, technologijų gamintoja ir paslaugų teikėja siekia įžengti į augančią medicinos technologijų rinką. 2015 m. šios rinkos vertės siekė 350 mlrd. eurų, o metinis augimas – apie 3 proc. „Daiktų internetą mes suvokiame kaip pokytį. Jis ne tik daro įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui, tačiau taip pat visiems laikams pakeis sveikatos priežiūros sritį“, – sako dr. Volkmar Denner, „Robert Bosch GmbH“ valdybos pirmininkas. „Mes norime išnaudoti junglumo technologines galimybes, kad svariai prisidėtume prie sveikatos priežiūros ir milijonų žmonių gyvenimo kokybės gerinimo. „Bosch“ sprendimai taps kasdienės sveikatos priežiūros dalimi.“

Sveikatos priežiūros sprendimai paremti pagrindinėmis kompetencijomis

„Bosch Healthcare Solutions“ kuria ir parduoda gaminius bei paslaugas, gerinančias sveikatos priežiūrą. Daugiau nei 80 žmonių dirba įmonės būstinėje Vaiblingene, kur gaminamas „Vivatmo“ prietaisas. „Bosch Healthcare Solutions“ gaminių ir paslaugų portfelis yra paremtas „Bosch“ grupės pagrindinėmis kompetencijomis: jutikliai renka duomenis, programinė įranga juos analizuoja, o remiantis analizės rezultatais kuriamos paslaugos. Kuriant visus gaminius stiprūs partneriai prisideda savo žiniomis: „Bosch“ sektorius, atsakingas už mokslinius tyrimus ir pažangiąją inžineriją, suteikia mokslinį pagrindą, reikalingą naujiems gaminiams kurti, o Robert Bosch ligoninė Štutgarte prisideda prie naujos sveikatos priežiūros sprendimų kūrimo ir juos išbando. „Bosch Healthcare Solutions gauna naudos iš „Bosch“ grupės neprilygstamo patirties ir žinių tinklo. Tyrėjų, kūrėjų ir gabios komandos dėka pirmųjų gaminių idėjas pavertėme tikrove nepaprastai greitai“, – sako Marc Meier, „Bosch Healthcare Solutions GmbH“ prezidentas.

Be „Vivatmo“ „Bosch Healthcare Solutions“ savo klientams siūlys daugiau sveikatos priežiūros ir medicinos technologijų sričių sujungtųjų gaminių ir paslaugų. Pavyzdžiui, naująją programėlę „Vivatar“, atliekančią virtualaus palydovo funkciją, kai esate vienas. Nelaimės ar pavojaus atveju galima greitai iškviesti pagalbą.

Gaminių portfelyje taip pat yra funkcinių komponentų iš geromis eksploatacinėmis savybėmis pasižyminčios keramikos, gaminamos „Bosch“ gamykloje, esančioje Blaichach, Vokietijoje. Šie komponentai yra nepaprastai stabilūs, tvirti ir naudojami, pavyzdžiui, chirurginiams instrumentams gaminti. Šiuo atveju „Bosch Healthcare Solutions“ gauna naudos iš pagrindinės įmonės gamybinės patirties: „Bosch“ turi apie 100 metų patirtį automobiliams skirtos keramikos gamybos srityje.

„Bosch Group“ yra pasaulyje pirmaujanti technologijų gamintoja ir paslaugų teikėja. 2017 m. gruodžio 31 d. duomenimis įmonė turėjo apie 400 500 darbuotojų. 2017 m. įmonės pardavimai sudarė 78 mlrd. eurų. Grupės veikla padalyta į keturis verslo sektorius: automobilių technologijos, pramoninės technologijos, plataus vartojimo prekių bei energetikos ir statybų technologijos. Kaip pirmaujanti daiktų interneto įmonė, „Bosch“ siūlo inovatyvius sprendimus išmaniesiems namams, išmaniesiems miestams, skaitmenizuotiems automobiliams ir skaitmenizuotai pramonei. Pasitelkusi savo patirtį sensorinės technikos, programinės įrangos ir paslaugų bei jai pačiai priklausančios daiktų interneto debesijos srityse, savo klientams įmonė siūlo skaitmenizuotus, kelių domenų sprendimus iš vieno šaltinio. „Bosch Group“ strateginis tikslas yra kurti naujoves skaitmenizuotam gyvenimui. Savo gaminiais ir paslaugomis, kurios yra inovatyvios ir kelia entuziazmą „Bosch“ gerina gyvenimo kokybę visame pasaulyje. Trumpiau tariant, „Bosch“ technologija yra sukurta gyvenimui. „Bosch Group“ sudaro „Robert Bosch GmbH“ ir apie 440 padalinių ir regioninių įmonių maždaug 60 šalių. Įtraukus pardavimo ir paslaugų partnerius, pasaulinis „Bosch“ gamybos ir pardavimo tinklas yra atstovaujamas beveik visose pasaulio šalyse. Kompanijos ateities augimo pagrindas yra jos stiprybė kuriant inovacijas. „Bosch“ kompanijoje dirba apie 62 500 darbuotojų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje maždaug 125 vietų visame pasaulyje.