„Bosch“ pristato savo automatinio vairavimo bandymą Kinijoje

2017.04.24 | Bosch Group | Įmonės naujienos

• Bendradarbiavimo sutartys su „AutoNavi“, „Baidu“ ir „NavInfo“ itin tiksliems žemėlapiams sukurti
  • „Automatinis vairavimas įmanomas tik turint itin tikslius žemėlapius“, - teigia „Bosch“ valdybos narys Dr. Rolf Bulander.
  • Su Kinijos „Baidu“ interneto grupe „Bosch“ išleidžia automatinę bandomąją transporto priemonę į Kinijos gatves.
  • 2016 m. „Bosch“ mobilumo sprendimai Kinijoje augo greičiau negu rinka; jų pardavimai padidėjo 23,5 procento.
  • Šanchajaus automobilių parodoje „Bosch“ pristato savo įtampos, avarijų ir teršalų išmetimų nekeliančio ateities mobilumo vizijos sprendinius.

Šanchajus. Norint sėkmingai pradėti automatinio vairavimo diegimą Kinijoje, tebereikia perspektyvios itin tikslių žemėlapių sukūrimo koncepcijos. „Bosch“ ketina tai pakeisti, pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Kinijos interneto grupe „Baidu“ ir žemėlapių tiekėjais „AutoNavi“ bei „NavInfo“. Visi keturi partneriai kartu kuria sprendinį, leisiantį jiems panaudoti „Bosch“ transporto priemonėse esančių radarų ir vaizdo jutiklių gautą informaciją žemėlapiams kurti ir atnaujinti. „Automatinis važiavimas neįmanomas be itin tikslių žemėlapių – nei Kinijoje, nei kurioje nors kitoje pasaulio vietoje“, - teigia „Robert Bosch GmbH“ valdybos narys ir mobilumo sprendimų verslo sektoriaus pirmininkas Dr. Rolf Bulander, artėjant Šanchajaus automobilių parodai. „Bosch“ laikosi atviro ir standartinio požiūrio. Automatinės transporto priemonės naudosis „Bosch“ jutiklių surinktais duomenimis savo buvimo vietai nustatyti, o tai yra būtina automatiniam vairavimui. Šie duomenys bus suderinami su kitų trijų partnerių žemėlapių duomenimis. „Bosch“, „AutoNavi“, „Baidu“ ir „NavInfo“ ketina pristatyti savo sprendinį iki šių metų pabaigos.

74 procentai kinų pageidauja automatinio vairavimo artimiausiu metu

„Bosch“ ir „Baidu“ interneto grupė pažengė dar toliau į priekį, kartu sukūrusios bandomąjį automobilį „Jeep Cherokee“ modelio pagrindu, skirtą iš dalies automatiniam važiavimui Kinijos greitkeliais. Bandomoji transporto priemonė aprūpinta daugybe „Bosch“ elementų. Be kita ko, tai yra penketas vidurinės dalies radaro jutiklių ir daugiafunkcė filmavimo kamera aplinkai atpažinti, ESP stabdžių kontrolės sistema ir elektroninis vairo stiprintuvas. „Automatinis vairavimas yra visuotinė „Bosch“ tema“, - sako Bulander. - „Kinija yra ketvirtoji mūsų bandymų vieta po Vokietijos, JAV ir Japonijos“. Būdama didžiausia pasaulio automobilių rinka, kurioje kasmet pagaminama apytiksliai 28 milijonai transporto priemonių, Kinija pati savaime tampa svarbia automatinio vairavimo technologijų rinka. Šalies vartotojai jau dabar itin atviri šiai temai. Šešiose valstybėse atliktos reprezentacinės „Bosch“ apklausos metu 74 procentai apklaustųjų kinų pasisakė palaikantys automatinio vairavimo įdiegimo greitu metu jų šalyje idėją. Palyginimui: Vokietijoje už tokią idėją pasisakė 33 procentai apklaustųjų, o JAV – vos 31 procentas.

„Bosch“ kaupia automatizavimo, ryšio ir elektrifikacijos patirtį Kinijoje

Automatinis vairavimas tėra viena iš galimų „Bosch“ plėtros Kinijoje krypčių. Šanchajaus automobilių parodoje bendrovė ketina pristatyti savo koncepcijos tyrimą, kuriuo parodoma, kaip ryšio pagalba iš eilinės transporto priemonės automobilis gali tapti asmeniniu vairuotojo pagalbininku. Šiuolaikinės vaizdo perteikimo priemonės ir vartotojo sąsajos pabrėžia automatinio ryšinio vairavimo privalumus, užtikrinsiančius saugų, įtampos nekeliantį ateities vairavimą. „Bosch“ taip pat pasiryžę augti galios perdavimo technologijų ir elektrifikacijos srityse. Turėdami individualiai pritaikytas benzino ir dyzelinio kuro tiesioginio įpurškimo sistemas, sisteminius sprendinius hibridinėms ir elektrinėms transporto priemonėms bei plačią CNG galios perdavimo modulių koncepciją, „Bosch“ gali padėti Kinijos gamintojams atitikti „China6“ taršos standarto reikalavimus.

„Bosch“ mobilumo sprendimai užvaldė Kinijos rinką dar 2016 m.

Kinija yra svarbi ir itin sėkminga „Bosch“ rinka. 2016 m. šio technologijų ir paslaugų tiekėjo mobilumo sprendinių pardavimai Vidurio karalystėje siekė 66,3 milijardo juanių (9 milijardus eurų). Tai buvo 23,5 procento daugiau nei ankstesniais metais. Per tą patį laikotarpį Kinijos automobilių rinka išaugo iki 14 procentų. „Kinija yra ir bus mūsų augimo simbolis. 2016 m. 20 procentų mūsų mobilumo sprendinių sektoriaus pardavimo įvykdyta būtent čia“, - teigia Bulander. Šiuo metu 21 Kinijos gamykloje „Bosch“ dirba daugiau negu 34 000 mobilumo sprendimų sektoriaus partnerių. Iš jų daugiau negu 4600 kūrėjų dirba su vietos rinkos naujovėmis 12-oje „Bosch“ technologijų centrų.

PAMATYKITE „BOSCH“ NAUJIENAS ŠANCHAJAUS AUTOMOBILIŲ PARODOJE 2017

Po plakatu „Išmanesnis mobilumas“ 2017 m. balandžio 19-28 d. Šanchajaus automobilių parodoje „Bosch“ pademonstruos savo koncepciją, kaip paversti ateities automobilius vairuotojų asmeniniais pagalbininkais. Šios technologijų ir paslaugų bendrovės stendas bus 5.1 salėje; jame taip pat bus demonstruojami įtampos, avarijų ir taršos nekeliantys ateities mobilumo vizijos sprendiniai.