Daiktų internetui svarbi technologija: „Bosch“ statys naują puslaidininkių plokštelių gamyklą Vokietijoje, Dresdene

2017.06.30 | Bosch Group | Įmonės naujienos

Milijardo eurų investicija į 12 colių technologiją

Štutgartas ir Dresdenas (Vokietija). Toliau gausiai investuodama Vokietijoje, „Bosch“ ketina statyti puslaidininkių plokštelių gamyklą. Naujoji gamykla sieks patenkinti lustų, gaminamų iš 12 colių plokštelių, poreikį, kuris auga vystantis daiktų interneto (DI) ir mobilumo sprendimams. Aukštųjų technologijų gamyklos statybą planuojama užbaigti 2019 m. pabaigoje. Tikimasi, kad po paruošiamųjų darbų gamyba prasidės 2021 m. pabaigoje. Iš viso į gamyklą bus investuota apie milijardą eurų.

„Naujoji puslaidininkių plokštelių gamykla yra didžiausia „Bosch“ investicija per visą savo 130 metų istoriją“, – sakė dr. Volkmaras Denneris, „Robert Bosch“ GmbH valdybos pirmininkas.

Dresdene bus sukurta net 700 naujų darbo vietų. „Puslaidininkiai yra pagrindiniai visų elektronikos sistemų komponentai. Augant komunikacijų ir automatikos sritims, jie pritaikomi vis naujose srityse. Didindami puslaidininkių gamybos pajėgumus kuriame sau tvirtą pamatą ateičiai ir stipriname savo konkurencingumą“, – sakė Denneris. Remiantis „PricewaterhouseCoopers“ skaičiavimu, pasaulinė puslaidininkių rinka iki 2019 m. turėtų kasmet paaugti po 5 proc., ypač stipriai plečiantis mobilumo ir DI rinkos segmentams.

Daugiau skaitykite adresu www.bosch-media.com