„Bosch“ ir „Daimler“ demonstruoja automobilio be vairuotojo pastatymą realiomis sąlygomis

2017.07.25 | Bosch Group | Įmonės naujienos

Pasaulinė premjera „Mercedes-Benz“ muziejaus automobilių statymo garaže

• Automatinio automobilio pastatymo naudojantis išmaniuoju telefonu paslauga kaip bandomasis projektas pristatyta „Mercedes-Benz“ muziejaus automobilių statymo garaže.

• „Bosch“ sukūrė infrastruktūrą, o „Daimler“ – automobilio technologiją.

• Automobilio pastatymas be vairuotojo taupo laiką ir mažina įtampą.

Štutgartas, Vokietija. Automobilio pastatymas įprastu būdu nuo šiol yra praeitis. „Mercedes-Benz“ muziejaus automobilių statymo garaže Štutgarte „Bosch“ ir „Daimler“ automatinį automobilių pastatymą pavertė realybe. Nuo šiol, pasiųsdami nurodymą išmaniuoju telefonu, vairuotojai gali automatiškai pastatyti automobilius jiems skirtose vietose, nesivargindami atidžiai stebėti transporto priemonės judėjimo. Automatinis automobilio pastatymas yra svarbus žingsnis į priekį, kai kalbama apie autonominį važiavimą. Šis bandomasis sprendimas „Mercedes-Benz“ muziejaus automobilių statymo garaže yra pirmasis pasaulyje infrastruktūra pagrįstas visiškai automatinio automobilio pastatymo realiomis sąlygomis, vairuotojui sėdint arba nesėdint už vairo, sprendimas. Nuo 2018 m. pradžios lankytojai galės patys išmėginti šią patogią paslaugą muziejaus garaže, sutaupydami automobilio pastatymui skirto laiko.

„Autonominis važiavimas pasieks mus anksčiau negu daugelis tikisi. Automobilio be vairuotojo pastatymas muziejuje įspūdingai parodo, kokia jau pažangi yra ši technologija“, – teigia „Mercedes-Benz Cars“ automatinio važiavimo ir aktyvios apsaugos priemonių plėtros skyriaus vadovas Dr. Michaelis Hafneris. „Pasinaudoję išmaniąja automobilių statymo garažo infrastruktūra ir jos jungiamumu su transporto priemonėmis, sugebėjome automobilio pastatymą be vairuotojo paversti realybe kur kas anksčiau nei tikėtasi“, – džiaugiasi „Bosch“ važiuoklės sistemų kontrolės skyriaus prezidentas Gerhardas Steigeris.