Talino aukščiausiojo lygio susitikimas skaitmeniniais klausimais. „Nokia“ ir „Bosch“ kuria duomenų greitkelį ateities gamyklai

2017.10.02 | Bosch Group | Įmonės naujienos

Naujasis 5G standartas leis jau 2019 m. dešimt kartų greičiau perduoti mobiliuosius duomenis

Štutgartas / Talinas. Realaus laiko ryšys tarp įrenginių: „Bosch ir „Nokia“ pristatymas Taline, Estijoje, vykstančiame Europos aukščiausiojo lygio susitikime skaitmeniniais klausimais sujungia būsimąjį 5G mobiliojo ryšio standartą ir 4-osios pramonės revoliucijos sprendimus. 5G ryšys yra dešimt kartų greitesnis už didžiausią šiuo metu įmanomą mobiliojo ryšio tinklų perdavimo greitį ir siekia daugiau nei dešimt gigabaitų per sekundę. Be to, naujasis standartas ypač pagerina veikimą realiu laiku ir perdavimo patikimumą. Šie parametrai ‒ tai pagrindiniai kriterijai siekiant belaidžiu ryšiu sujungti šimtus milijardų gamyklų ir gamybos linijų išmaniųjų vykdiklių ir jutiklių bei apdoroti milžiniškus gamyboje generuojamų duomenų kiekius. Itin greitas duomenų perdavimas labai svarbus įmonėms Europoje ir visame pasaulyje: „4-oji pramonės revoliucija neturi ribų“, ‒ įsitikinęs dr. Stefanas Assmannas, „Bosch“ įmonėje atsakingas už pramonės ryšius.

„Bendradarbiaudami kartu su „Nokia“, tiriame, kokias galimybes plati 5G dažnių juosta sukurs ateities gamykloje“, pasakoja „Bosch Rexroth AG“ prezidentas Rolfas Najorkas. Šis pavarų ir valdymo technologijose besispecializuojantis „Bosch“ filialas kartu su „Bosch“ tyrėjų pajėgomis ir „Nokia“ sukūrė demonstracinį modelį.

„5G ryšis ‒ tai esminis 4-ąją pramonės revoliucijos veiksnys. Tai ‒ pirmoji belaidė technologija, galinti papildyti laidinį ryšį tenkinant bet kurias pramonės reikmes. Taip užtikrinamas didžiulis gamybos lankstumas, mažesnės sąnaudos ir saugesnė darbo aplinka. Kartu su savo partneriu „Bosch“ tiriame, kokias naujas 4-osios pramonės revoliucijos galimybes galėtų atverti 5G technologija“, ‒ tikina „Nokia“ 5G technologijos ir rinkos žvalgybos vadovas Hannu Nikurauti.