„Bosch“ pardavimai ir pajamos gerokai padidėjo

2018.02.01 | Bosch Group | Įmonės naujienos

2017-ieji buvo sėkmingi metai verslui

• Pardavimai padidėjo iki maždaug 78 milijardų eurų
  • Bendrovės pelnas padidėjo iki 5,3 milijardo eurų
  • Mobilumo sprendimų verslo dalis auga greičiau negu automobilių gamybos
  • Naujajame „Industry 4.0“ padalinyje dirba 500 žmonių
  • Išmaniosios augalininkystės ir išmaniųjų miestų sprendimų priegloba
  • Anot „Bosch“ generalinio direktoriaus Denerio, „anksti įžvelgėme jungiamumo galimybes ir dabar verčiame jas verslo sėkme“

Štutgartas ir Liudviksburgas, Vokietija. 2017 m. „Bosch“ pardavimai pagerėjo tvirtais 6,7 procento. Remiantis preliminariais duomenimis, šio technologijų ir paslaugų teikėjo pardavimai pernai sudarė 78 milijardus eurų. Pakoregavus pagal valiutų kursų poveikį, tai yra 8,3 procento padidėjimas. Dėl valiutų kursų poveikio pardavimų rezultatai sumažėjo apytikriai 1,2 milijardo eurų.

„Viršijome visas augimo prognozes ir dar labiau pagerinome pelningumą. 2017 m. mūsų pardavimai buvo geresni nei kada nors anksčiau“, − apie preliminarius skaičius kalbėjo „Robert Bosch GmbH“ valdybos pirmininkas Dr. Folkmaras Deneris trumposios spaudos konferencijos Liudviksburge (Vokietija) metu. Dėl novatoriškų privalumų ir jungiamumu pagrįstos strategijos bendrovės pasiekimai auga ir toliau. Kaip paaiškino Deneris, „anksti įžvelgėme jungiamumo galimybes ir dabar verčiame jas verslo sėkme“. 2017 m. bendrovės pelnas prieš palūkanas ir mokesčius (EBIT) padidėjo iki apytikriai 5,3 milijardo eurų. Tai prilygsta 6,8 procento EBIT veiklos maržai. Kaip paaiškino finansų direktorius ir valdybos pirmininko pavaduotojas profesorius Stefanas Asenkeršbaumeris, „Bosch“ sėkmė yra pagrindinių veiklos pajamų skyrimas pastangoms tapti svarbiausiu daiktų interneto (IoT) technologijų ir mobilumo sprendimų tiekėju“. Žvelgdama į priekį, bendrovė mato daugybę galimybių išplėsti jungiamumą į kitas sritis, pavyzdžiui, gamyklas, pastatus, miestus, ir pakeisti mobilumo sąvoką. Deneris taip pat pabrėžė korporacijos kultūros pakeitimo svarbą skaitmeniniam pakeitimui.

„Bosch Group“ yra pasaulyje pirmaujanti technologijų gamintoja ir paslaugų teikėja. 2017 m. gruodžio 31 d. duomenimis įmonė turėjo apie 400 500 darbuotojų. 2017 m. įmonės pardavimai sudarė 78 mlrd. eurų. Grupės veikla padalyta į keturis verslo sektorius: automobilių technologijos, pramoninės technologijos, plataus vartojimo prekių bei energetikos ir statybų technologijos. Kaip pirmaujanti daiktų interneto įmonė, „Bosch“ siūlo inovatyvius sprendimus išmaniesiems namams, išmaniesiems miestams, skaitmenizuotiems automobiliams ir skaitmenizuotai pramonei. Pasitelkusi savo patirtį sensorinės technikos, programinės įrangos ir paslaugų bei jai pačiai priklausančios daiktų interneto debesijos srityse, savo klientams įmonė siūlo skaitmenizuotus, kelių domenų sprendimus iš vieno šaltinio. „Bosch Group“ strateginis tikslas yra kurti naujoves skaitmenizuotam gyvenimui. Savo gaminiais ir paslaugomis, kurios yra inovatyvios ir kelia entuziazmą „Bosch“ gerina gyvenimo kokybę visame pasaulyje. Trumpiau tariant, „Bosch“ technologija yra sukurta gyvenimui. „Bosch Group“ sudaro „Robert Bosch GmbH“ ir apie 440 padalinių ir regioninių įmonių maždaug 60 šalių. Įtraukus pardavimo ir paslaugų partnerius, pasaulinis „Bosch“ gamybos ir pardavimo tinklas yra atstovaujamas beveik visose pasaulio šalyse. Kompanijos ateities augimo pagrindas yra jos stiprybė kuriant inovacijas. „Bosch“ kompanijoje dirba apie 62 500 darbuotojų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje maždaug 125 vietų visame pasaulyje.