„Bosch“ gavo 2016 m. plataus naudojimo elektronikos prietaisų parodos (CES) inovacijų apdovanojimą transporto priemonių garso ir vaizdo įrangos kategorijoje

2015.12.08 | Bosch Group | Įmonės naujienos

• Ekranas atkuria apčiuopiamą vaizdą
  • 2016 m. CES „Bosch“ pristatys naują jutiklinį ekraną su haptiniais elementais
  • Palieskite ir pajuskite: jutiklinio ekrano klavišus galima apčiuopti dėl paviršiaus struktūros pokyčių
  • Pirštu skirtingai stipriai paspaudus iškviečiamos skirtingos funkcijos
  • 2016 m. CES inovacijų apdovanojimų laimėtojas

Niujorkas, Hildesheimas. 2015 m. lapkričio 10 d. „Bosch“ sukurtas jutiklinis ekranas su haptiniu grįžtamuoju ryšiu gavo 2016 m. CES inovacijų apdovanojimą transporto priemonių garso ir vaizdo įrangos kategorijoje. Dėl haptinio grįžtamojo ryšio jutiklinis ekranas leidžia interaktyviai naudotis informacinėmis pramoginėmis programėlėmis, pavyzdžiui, navigacija, radiju ar išmaniojo telefono funkcijomis. Ekrane rodomi klavišai yra apčiuopiami kaip įprasti, todėl naudotojai gali lengviau ir patogiau valdyti programėles rečiau žvilgčiodami į jutiklinį ekraną, gali ilgiau žiūrėti į kelią ir gerokai saugiau vairuoti. „Naujasis jutiklinis ekranas sujungia paprastą valdymą mechaniniais mygtukais ir jutiklinio ekrano pranašumais, gerokai palengvindamas naudojimąsi įvairiomis funkcijomis, – sako „Bosch“ automobilių daugialypės terpės padalinio prezidentas Manfredas Badenas. – Inovatyvioji technologija siūlo viską, ko reikia, kad greitai taptų sėkminga rinkoje.“ CES inovacijų apdovanojimus remia Plataus naudojimo technologijų asociacija (CTA™) ir kiekvienais metais iš anksto paskelbia geriausius CES gaminius. 2013 m. „Bosch“ gavo kitą CES apdovanojimą („Geriausi CES gaminiai“) automobilių technologijų kategorijoje už „Chevrolet“ automobiliams skirtą „MyLink“ sistemą.

Itin didelis jautrumas ir didesnis saugumas vairuojant

Naujasis jutiklinis ekranas siūlo unikalų valdymo būdą. Paliestas ekranas reaguoja haptiniais elementais ir vaizdiniais bei garsiniais signalais.

Vairuotojai gali apčiuopti klavišus jų nesuaktyvinę ir nežiūrėdami į ekraną dėl paviršiaus struktūros pokyčių. Šiurkštūs, lygus ar net raštuoti paviršiai atitinka skirtingus klavišus ir funkcijas. Virtualusis klavišas nesuaktyvinamas, kol naudotojas jo stipriau nepaspaudžia. Naudotojams atrodo, kad spaudžia įprastą mechaninį klavišą, tačiau jutiklinio ekrano su haptiniais elementais išvaizda nieko nesiskiria nuo įprasto ekrano.

Taip pat jutiklinis ekranas atpažįsta pirštų spaudimo jėgą ir į ją atsižvelgdamas suaktyvina skirtingas funkcijas. Pavyzdžiui, lengvai spustelėjus įjungiama pagalbos funkcija. Be to, skirtinga jėga spausdami ekraną naudotojai gali reguliuoti sąrašo slinkimo greitį. Kadangi vairuotojai gali apčiuopti klavišus, žiūrėti į klaviatūrą spaudžiant mygtuką, pavyzdžiui, radijo stočiai pakeisti, dažniausiai nereikia, todėl vairuotojai lieka susitelkę į kelią. Jutiklinis ekranas turi du jutiklius: įprastą lietimus fiksuojantį jutiklį ir jutiklį, matuojantį pirštų paspaudimo stiprumą. Speciali programinė įranga ir pakabinimo mechanika naudojamos skirtingiems mygtukų paviršiams sukurti.

„Bosch Group“ yra pasaulyje pirmaujanti technologijų gamintoja ir paslaugų teikėja. 2017 m. gruodžio 31 d. duomenimis įmonė turėjo apie 400 500 darbuotojų. 2017 m. įmonės pardavimai sudarė 78 mlrd. eurų. Grupės veikla padalyta į keturis verslo sektorius: automobilių technologijos, pramoninės technologijos, plataus vartojimo prekių bei energetikos ir statybų technologijos. Kaip pirmaujanti daiktų interneto įmonė, „Bosch“ siūlo inovatyvius sprendimus išmaniesiems namams, išmaniesiems miestams, skaitmenizuotiems automobiliams ir skaitmenizuotai pramonei. Pasitelkusi savo patirtį sensorinės technikos, programinės įrangos ir paslaugų bei jai pačiai priklausančios daiktų interneto debesijos srityse, savo klientams įmonė siūlo skaitmenizuotus, kelių domenų sprendimus iš vieno šaltinio. „Bosch Group“ strateginis tikslas yra kurti naujoves skaitmenizuotam gyvenimui. Savo gaminiais ir paslaugomis, kurios yra inovatyvios ir kelia entuziazmą „Bosch“ gerina gyvenimo kokybę visame pasaulyje. Trumpiau tariant, „Bosch“ technologija yra sukurta gyvenimui. „Bosch Group“ sudaro „Robert Bosch GmbH“ ir apie 440 padalinių ir regioninių įmonių maždaug 60 šalių. Įtraukus pardavimo ir paslaugų partnerius, pasaulinis „Bosch“ gamybos ir pardavimo tinklas yra atstovaujamas beveik visose pasaulio šalyse. Kompanijos ateities augimo pagrindas yra jos stiprybė kuriant inovacijas. „Bosch“ kompanijoje dirba apie 62 500 darbuotojų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje maždaug 125 vietų visame pasaulyje.